VINTERTRÄNING 2023 MED VÅR TRÄNARE BIRGER KJELLSTEDT

Sedan 2019 har jag erbjudit organiserad vinterträning. De senaste fyra säsongerna har över 350 golfare deltagit i träningen. Om du vill utveckla ditt golfspel så är detta något för dig! Även denna säsong kommer jag att lägga lite mera fokus på rörlighet. Varje lektion inleds med golfuppvärmning där vi använder oss av golfspecifikarörelser. Vi använder Trackman och filmar din golfsving. Detta ger värdefull information för oss att kunna utveckla din golfrörelse.

Varför ska du träna golf under vintern? Finns många skäl, här är några:

• förbättra din teknik under lågsäsong
  • skapa förutsättningar att kunna fokusera på spel och spelövningar under säsong
  • det är roligt att utvecklas och fylla på golf-verktygslådan med mera kunskap
  • du kommer att bli en bättre golfare och på så vis ha roligare på banan

Innehåll ”Vinterträning 2023” (4 personer)

• 4 st personer/grupp
  • 4 st lektioner/grupp
  • 1 st lektion är 90 min lång
  • Närspelsträning under sommaren, 3 tim, tillsammans med övriga elever i Vinterträning 2023
  • 1400:-/person
  • Start redan i november för den som önskar
  • Du anmäler dig och din träningskompis via mail till birger@hammarogk.se skriv också vilken månad ni vill börja.
  • Därefter gör du din bokning av lektionstider via hemsidan

Innehåll ”Vinterträning 2023” (2 personer)

• 2 st personer/grupp
  • 4 st lektioner/grupp
  • 1 st lektion är 60 min lång
  • 1400:-/person
  • Start redan i november för den som önskar
  • Därefter gör du din bokning av lektionstider via hemsidan.

OBS! Självklart kan vi skräddarsy vinterträningen efter ditt önskemål, t ex om ni är färre eller fler än fyra personer!

Vill du utveckla ditt spel och ha ännu roligare på banan under nästa säsong så är mitt tips att hålla igång golfen under lågsäsong. Detta kan se olika ut med t.ex. svingövningar utan boll & klubba, träna putt på hallmattan, fysträning med fokus på rörlighet och balans. Upplever du att du behöver finslipa på tekniken så är vintern en bra tid för detta. När säsongen väl börjar i april vill vi ju njuta och ha roligt på banan istället för att jobba med ändringar i rörelse och sving. Är det så att du hellre vill träna privat istället för i grupp så går det förstås bra.

Birger Kjellstedt, PGA-tränare Hammarö Golfklubb, 0706–323275

2023 privatlektioner med Birger

Privatlektion 25 min, 420:-
Privatlektion 50 min, 720:- (2 personer 820:-)
Juniorlektion 25 min, 330:- (född -05 eller senare, endast vardagar före kl. 16.00
Trackmananalys 50 min, 720:-, med hjälp av Trackman (radar) så hjälper jag dig att mäta dina slaglängder och checka av att din utrustning passar dig och din sving. Hur långt slår du dina wedgar, har du korrekt skaft på drivern?
Spellektion 2 timmar, 1200:- (2 personer 1600:-), lektion på banan där vi kommer att se hur att spelet funkar när det väl gäller. Strategi, spellinjer, val av olika slag och rutiner är några de saker som vi kommer att diskutera.
Utprovning av klubbor 60 min, 600:-, är du intresserad av att köpa ny utrustning så hjälper jag dig gärna med det. Viktigt förstås att ta hjälp så att du får anpassade klubbor efter dig och din sving!

Lektionspaket 2023

25 minuter

• Small, 3 x 25 min, 1200:-
  • Medium, 5 x 25 min, 1950:-