Karl William Veines Leike var nöjd efter viktorian.

Lördagen den 14 augusti spelades klubbmästerskapen på Hammarö GK. Dagen bjöd på soligt och fint golfväder och bra rundor noterades. Den allra bästa för dagen stod junioren Karl William Veines Leike för med sina 75 slag från back tee (60) i sin andra 18 hålsrunda i den gemensamma herrklassen. Dessutom blev Karl William juniorernas klubbmästare. Klubbmästare i herrklassen blev Magnus Olsson med två riktigt bra rundor på 76 respektive 77 slag.

– Totalt deltog 55 spelare i 9 olika klasser, berättar Morgan Aronsson, en av två tävlingsledare för dagen.

Tyvärr var det bara sex stycken kvinnor med, så här behövs inspiration och krafttag till nästa år för att få med fler damer och i fler damklasser.

Särspel i klasserna herrar 30 och herrar 40 förhöjde spänningen. Magnus Olsson och Adam Elfstrand spelade särspel som avgjordes på första hålet till Adams fördel. Och i herrar 40 var det efter 3 håls särspel Andreas Martini som vann över Tobias Zätterman.

Följande klubbmästare korades för år 2021:

Junior Karl William Veines Leike

D 50 Hanne Rix

D 60 Inger Björkman

Herrklass Magnus Olsson

H 30 Adam Elfstrand (efter särspel)

H 40 Andreas Martini (efter särspel)

H 50 Jörgen Larsson

H 60 Clas-Henrik Silfver

H 70 Ulf Sundberg

De nio klubbmästarna får förutom äran en särskild plakett från Svenska Golfförbundet med sitt namn ingraverad och vilken klass man vunnit. Grattis!

/Berit Sundgren Grinups

Publicerad: 27 augusti, 2021