Padel – En möjlighet för Hammarö Golfklubb att vidareutveckla vår vision; ”Det naturliga valet för alla!”

Hammarö Golfklubb vill vara en mötesplats för alla, fast alltid med golfen i huvudfokus. Med det menar vi att klubben ska vara attraktiv även för dom som ännu inte börjat med sporten golf. Det kan vara allt från att använda våra vandrings- och cykelleder, spela footgolf eller bara besöka vår restaurang, kiosk på Getingberget eller shopen. Det kan också öka nyfikenheten kring sporten golf.

I samarbete med en mångårig partner har vi nu fått möjligheten att bygga två stycken padelbanor utomhus. Tillsammans med Anders Jordell på Jordells Åkeri & Entreprenad har vi fått bygglov för dessa. Padelbanorna kommer att anläggas vid den befintliga husbilsparkeringen och en ny husbilsparkering skapas intill huvudparkeringen (på grusdelen).

Avtalet mellan parterna är inte ännu signerat, men vi är väldigt långt komna i förhandlingen. Det vi kan säga är att upplägget bygger på att Hammarö Golfklubb inte tar några ekonomiska kostnader för vare sig etableringen av padelbanorna eller flytten av husbilsparkeringen, men att klubben är garanterad en viss intäkt årligen.

Klubben ser många möjliga synergier för våra partners som bedriver shop & restaurang, då padel drar fler besökare till anläggningen, vilket kan skapa nya affärsmöjligheter och intäkter för klubbens entreprenörer, exempelvis genom försäljning och uthyrning av padelutrustning, restaurangbesök och köp i shopen. På så vis blir klubben ett långsiktigt och attraktivt alternativ för drift av shop och restaurang – oerhört viktiga delar i vår verksamhet.

Vi ska även komma ihåg att våra verksamheter har en begränsad tid till intäkter under en säsong – intäkter som sedan ska vidareutveckla klubben inom områden som bana, drivingrange, shop och restaurang. Så fler möjligheter till trafik och intäkter är positivt för oss alla!

Vi ser fram mot att nu gå vidare i denna process som inom kort ska leda till ett konkret avtal. Vi tar självklart juridisk hjälp gällande utformandet av avtalet, som sedan kommer att godkännas av styrelsen. Vi har dock en bred samsyn oss parter emellan och ser stora möjligheter att få till ett långsiktigt och för båda parter gynnsamt avtal på plats.

Som jag beskrev tidigare är det inga kostnader kopplade till klubben i detta projekt, oavsett om vi får ett avtal på plats eller ej.

Ledningen för Hammarö Golfklubb ser detta som en spännande vidareutveckling av anläggningen och den ligger rätt i tiden. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera er via hemsidan hur processen fortlöper. Hoppas du som medlem ser positivt på hur detta breddar vårt utbud och skapar bättre förutsättningar att förverkliga vår vision.

// Martin Zetterfeldt Edin, Klubbchef Hammarö Golfklubb

Publicerad: 22 april, 2021