Nytt från styrelsen i mars 2021

Bättre hemsida och mer information
Under våren hoppas vi att du som medlem kommer att märka av både en uppdatering och en större aktivitet på vår hemsida. Vi har höjt ambitionen vad gäller information och kommunikation, både på hemsidan och i sociala medier. Thomas Hallgren har utsetts till kommunikationsansvarig och en kommunikationsplan kommer att tas fram. Det är extra viktigt under dessa pandemitider, när vi inte kan mötas fysiskt, att smidigt informera om aktuella händelser.

Arbetsgrupp bana
Styrelsen har beslutat utse en ”Arbetsgrupp bana” där vår banchef Cristian Swärd håller i arbetet. I gruppen ingår förutom Cristian banarkitekt Johan Benestam och medlemmarna Lars Järner och Maria Söderqvist.

Pandemirestriktioner
Vi vill påminna om att det är fortsatt viktigt att du som medlem följer informationen angående åtgärder med anledning av pandemin. Klubben följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och SGF kring pandemin för att hindra smittspridning och anslår kontinuerligt vad som gäller på hemsidan och på klubben. Tyvärr omfattar det i nuläget förbud för tävlingar.

Greenfee
Säsongen 2020 var snittpriset för greenfeespel 385 kronor beräknat på ca 4.000 gästronder. För 2021 kommer lägsta greenfee att ligga på 450 kr och de allra högsta på 750 kr, beroende på hur attraktiv tiden för ronden är och tillgång och efterfrågan. Sweetspots dynamiska funktion administrerar detta automatiskt.

Breddat utbud planeras
Det finns ett stort värde i att bredda utbudet på en golfanläggning för att attrahera fler än bara golfare. I sommar kommer golfklubben i samarbete med Yasser på Bari Restaurang från driva kioskverksamheten vid Getingberget. Vi hoppas återkomma med fler nyheter inom kort.

Medlemmar
I skrivande stund är antalet medlemmar drygt 1.100 aktiva och ca 250 passiva. Det betyder att vi har plats för ett antal nya medlemmar innan vi når vårt maxantal 1.200 medlemmar.

Ambitioner under året
Utöver detta är styrelsens ambition för året att klubben blir diplomerad för sitt arbete för jämställdhet och inkludering inom ramen för Vision 50/50, att tee 48 flyttas för bättre spellinje på hål 5, 7 och 12, att verkstaden vallas in, att rangen förbättras, att ett antal stubbar på banan avlägsnas och att dammen mellan hål 9 och 10 vattenfylls ordentligt.

Frivilliginsatser
Vi uppmanar alla som har en stund över och lust att bidra med någon insats på klubben att höra av sig till Peter Svensson i receptionen eller Peder Gillstedt i fastighetskommittén, uppdrag finns. När restriktionerna lättas hoppas vi kunna arrangera städdagar som tidigare.

TBE-vaccination
Under april månad kommer vi att erbjuda dos 3 i vaccinationen för TBE för de som påbörjade vaccination under fjolåret – håll koll på hemsidan för datum.
Ingen nyvaccination kommer att inledas då annan vaccination just nu är mer angelägen.

Vårmöte 27 april
Vårmötet planeras till den 27:e april kl. 18. Även detta kommer att hållas digitalt. Missa inte det! All info kommer att finnas på hemsidan och i HögAktuellt.

Med vänlig hälsning!

Styrelsen genom Berit och Thomas