Boka lite kvalitetstid

Det bjöds på ett imponerande startfält och strålande väder när den sjunde upplagan av Jonas Blixt Invitational avgjordes i helgen – en tävling som länge var oviss på grund av coronapandemin. 

  Om tävlingen skulle genomförts i juni hade vi varit tvungna att ställa in. Vi kunde inte marknadsföra den i år vilket gör det extra kul att så många som 89 stycken hade anmält sig utan att vi har kunnat gå ut via media. Vi visste ju inte förrän sent i juli att vi fick genomföra tävlingen – men i så fall utan publik och caddies, säger Johan Bergström, Tournament Director för JBI. 

 Jonas Blixt Invitational är en juniortävling med PGA Tour-känsla och Johan berättar att årets upplaga bjöd på några nya inslag. 

 I år var det två stora nyheter som vi gav extra plats och engagemang för. Dels var det JBI Paragolf som Magnus Skoglund har arrangerat och som vi hoppas blir en nationell tävling till 2021. Här var det extra roligt att Joakim Björkman var med under dagen och inspirerade, säger Johan Bergström. 

Och fortsätter: 

– Sedan hade vi även 2:a chansen, en närspelstävling som genomfördes i väntan på vem som skulle få spela finalen i JBI. 43 spelare tog chansen att spela tre korthål med Filip Andersson, Headpro på Hammarö GK, och Johanna Ahlin, ansvarig för Golftjej Värmland. 

Samtal med Jonas Blixt 

Efter tre hål fick alla chansen att via Zoom prata med Jonas Blixt, något som var mycket uppskattat. 

 Jonas var mycket närvarande då Björn Johansson i kommittén gjort ett jättejobb med att fixa det elektroniska. 

Jonas blev senare intervjuad tillsammans med Fredrik Eliasson i samband med JunAm och vid sponsormiddagen kunde Jonas vara med när Marcus Norman, ansvarig för Sveriges alla golflandslag och juniorutveckling, blev intervjuad.  

De hade en intressant diskussion om lagspel och OS-golfen. OS-golfen var ju inte så populär innan OS men efter vill nu alla vara med och vinna ett guld så nästa OS blir spännande och Jonas hoppas att vara i form för att kunna ta en plats, säger Johan Bergström. 

Vad tyckte du var helgens höjdpunkt? 

  Helheten med fin bana, bra mat i restaurangen, alla glada miner på både föräldrar och juniorer. Vi har i flera år mycket medvetet, tillsammans med Jonas, jobbat för att tävlingen ska vara för juniorerna på deras villkor och aktivt motverkat idrottshets genom att Jonas skrivit Caddybrev och genom Players Lounge så att juniorerna ska ha zooner fria från föräldrar där de kan softa, säger Johan Bergström. 

Just känslan av att alla hade roligt och det fanns en soft känsla av spänning utan krav var årets höjdpunkt, tillsammans med 2:a chansen där många tog chansen att säga hej på Jonas. 

– Vissa sa bara “Hej” och andra pratade hur mycket som helst och befann sig verkligen i JBI-Zoom-en. Och roligt att JBI Paragolf kunde genomföras med sådan glädje, säger Johan Bergström som avslutningsvis hoppas att alla tar chansen att titta på bilderna från helgen som nu ligger upp på Hammarö GK:s Facebooksida. 

Tack till alla som deltagit! Vi ses igen nästa år!

Publicerad: 17 augusti, 2020

Följ oss på Instagram @hammarogk