Hur ser du som PRO på vikten av att Hammarö Golfklubb satsar på jämställdhet och inkludering?

Jag tycker det är viktigt för att golfen ska fortsätta växa. Om bilden av golf är att det är en aktivitet för alla så tror jag att det blir lättare att rekrytera brett.

Vilka är de största utmaningarna?

Jag tror att de största utmaningarna är att ändra kulturen – och oskrivna regler och språket, exempelvis ”Damtee” istället för Tee 48, ”Kärringslag” och så vidare.

Vad har du förändrat i ditt uppdrag i syfte att främja jämställdheten och inkluderingen?

Jag har satsat mycket på gruppträningar både under sommaren och vintern. Jag tror att det är en mer avslappnad och lättsam träningsform än vad privatlektioner är. Andra fördelar med gruppträningar är att det blir socialt och att man förhoppningsvis knyter nya kontakter.

Har du några allmänna tips hur vi medlemmar kan bidra till att öka jämställdheten och inkluderingen på klubben?

Jag tycker att man ska tillfället i akt och svara på medlemsundersökningen, ett verktyg som ledningen på klubben använder sig av för att ta in synpunkter samt fattar beslut ifrån. Så passa på att dela era synpunkter och idéer där.

Sedan tar vi i personalen gärna emot frågor och funderingar. Om du som medlem spelar med nya golfare eller gäster, var gärna lyhörda, hjälpsamma och stolta över att vara medlem på Hammarö Golfklubb.

Publicerad: 16 augusti, 2020