Hammarö GK öppnar upp portarna till en ny klubbshop. Hans Ericsson kommer driva den och han ser nu fram emot att träffa och hjälpa medlemmarna.

– Vi vill skapa förutsättningar för en roligare golf, det är därför vi finns, säger Hans Ericsson när vi träffar honom i den nyligen färdigställda shopen.

Hans hoppas kunna hjälpa många att få ut maximalt av sitt golfspel.

Hans Ericsson har en lång och gedigen golfbakgrund. Han berättar att han började spela som treåring. Första klubben var Forsbacka och så småningom spelade han på en professionell nivå under några år. För många värmlänningar är han kanske mest ändå ett bekant ansikte efter sina år på Kils Golfklubb, där han förutom shopverksamheten även haft rollen som tränare. På Hammarö GK kommer han fokusera på shopen, som går under namnet Doctor Golf. Genom att bland annat erbjuda custom fitting hoppas han framöver kunna bota icke helt fungerande svingar.

–  Man gör en test tillsammans med sin tränare där man bland annat mäter svinghastighet, kollar längd på personen, längd från marken upp till handleden och så vidare, detta för att få statiskt rätt längd från början, säger han.

Och fortsätter:

– Man bygger helt enkelt en optimal bollflykt utefter förutsättningarna och skapar en utrustning som passar, säger han.

Vill möta medlemmarna

Hammarö GK följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och jobbar kontinuerligt för att hitta kreativa lösningar för att minimera risken för smittspridning. Hans berättar att han framöver därför kommer flytta ut verksamheten när det passar.

– Det kommer förmodligen hända ganska snart, att man ställer ut det mest nödvändiga. Det kanske blir något utomhusevent redan under påsken, säger Hans Ericsson och passar på att hälsa alla medlemmar varmt välkomna att besöka honom.

Publicerad: 6 april, 2020