Sommaren 2018 bjöd på extremt varmt väder och torka. För många klubbar utan tillgång till bevattning blev säsongen en mardröm. På Hammarö GK har vi Vänern ”att ösa ur” och det gjorde att vi tidigt och under resten av säsongen 2018 kunde erbjuda en fin bana. Men det var tufft att vara banarbetare när temperaturen långa perioder låg runt 30 grader. I år däremot har väderförutsättningarna för att sköta en golfbana varit maximalt gynnsamma.

Varmt och torrt redan i april och då gick bevattningsanläggningen för högtryck på Hammarö och medlemmar och gästspelare kunde glädjas åt en riktigt bra bana redan före 1 maj. Därefter har lagom temperaturer och sol varvat med regnskurar gjort banan lättskött. Och ingen bevattning kan mäta sig med den som kommer från ovan. Regnet är fyllt med kväve och annat ”godis” och hela banan täcks in på ett sätt som ett prinklersystem aldrig kan matcha. 2019 har vi sprutat ut 35 000 kubik vatten på banan och det lär inte behövas något mer. En stor del av detta i april. Som jämförelse kan nämnas att 2018 gick bevattningsanläggningen för fullt en stor del av sommaren, enbart i juli med 18 000 kubik.

Detta var en del ur ”Jannes hörna – september 2019”. Du kan läsa hela via länken här nedan!

Publicerad: 3 september, 2019