Jonas Blixt Invitational avgjorde för sjätte gången på Hammarö GK. Tävlingen är en juniortävling som spelas på ett proffsliknande sätt. Spelarna får bland annat ha caddies.

Totalt var det 99 spelare anmälda från klubbar över hela landet. Philip Glovéus från Norrköping gjorde sin första tävling på Hammarö GK, och spelet stämde fint. På artonde hålet la han sig precis utanför green. Inspelet slog han rätt mot pinnen, och till Glovéus stora glädje smet bollen ner i hål.

– Det var skönt att den satt, jag slapp putta, säger 14-åringen med ett leende.

Första gången på Hammarö GK lämnade blodad tand.

– Banan var otroligt fin, riktigt bra verkligen.

Östgötajunioren klarade cutten och blev till slut femma efter att ha spelat bra även under andra rundan.

”Kunde ha gått bättre”
En som inte var lika nöjd med spelet var 15-åriga Hannah Sjöberg från Ängså Golfklubb utanför Västerås.

– Nej, det kunde ha gått bättre tror jag. Chipparna och puttarna var inte med mig idag.

Västeråstjejen missade cutten precis, och fick inte spela den andra rundan.
Trots det gillade hon tävlingen.

– Banan är i jättebra skick och tävlingen var väldigt rolig. Det regnade lite på oss i början, men annars var det bra.

Vinnaren blev Hannah Murray från Karlstad Golfklubb. Det var andra året i
rad hon vann tävlingen, och 2017 tog dessutom hennes bror Samuel hem segern. Prisutdelare var rutinerade tourspelaren Michael Jonzon, som tävlar för Karlstad GK. Jonas Blixt var inte närvarande i år eftersom han ryggopereras hemma Florida.

Publicerad: 24 september, 2019