Boka lite kvalitetstid

Boka speltid
Meny

I september kommer Jonas Blixt hem till moderklubben Hammarö GK och arrangerar sin ”proffstävling” för juniorer.

De senaste säsongerna har Jonas Blixt återvänt hem till Värmland från livet på PGA Tour för att bjuda in unga svenska golfare till en unik tävling på Hammarö GK. I Jonas Blixt Invitational får deltagarna en känsla av hur det är att spela en proffstävling, det finns en Players Lounge, läktare runt greenerna, fria rangebollar, caddies med caddievästar och stora pokaler på prisbordet.

Johan Bergström är ledamot i Hammarös juniorkommitté och fungerar som tournament director för evenemanget. Så här säger han:
– Hela helgen genomsyras av tävling på barns villkor och deras drömmar. De får prova på att vara proffs för en dag. Det blir ett minne för alla som är med och några som vunnit tävlingen tidigare är nu på väg till college i USA. Jonas Blixt Invitational har varit en tävling för juniorer med 54-0 i handicap, men i år kommer vi även ha en klass för blivande golfare. De kommer att få spela Golfäventyret CUP JBI. Det här något som alla kan vara med på – från nybörjare till framtida elit, säger som är tournament director för evenemanget.

Tävlingen är öppen för alla barn och ungdomar upp till 21 år. Golfäventyret JBI CUP genomförs fredagen 6 september då det också arrangeras en ”Pro-Am” för juniorer och sponsorer. Dagen efter är det dags för Jonas Blixt Invitational med cut efter 18 hål innan de bästa får spela 9 finalhål. Helgen avslutas med en 36-hålstävling på Teen Tour Future.

Mer info om tävlingen hittar du här.

Text av CM Hellsten, Svensk Golf
Publicerad: 6 augusti, 2019

Följ oss på Instagram @hammarogk