Boka lite kvalitetstid

Boka speltid
Meny

Mycket bevattning satte fart på gräset under torr april

Som ett led i att förbättra informationen till medlemmar och gästspelare om banans skötsel lanserade Hammarö GK 2018 ”Jannes hörna” på hemsidan. Mottagandet blev positivt och därför återkommer vi under 2019 med fler ”hörnor”. Syftet är att öka förståelsen för banskötsel i allmänhet och förklara varför olika åtgärder sätts in.

I årets första hörna tar jag bland annat upp hur banan klarat övervintringen och hur vi planerar att arbeta med skötseln under den golfsäsong som nu inletts. Vintern vi har bakom oss var ganska normal när det gäller förutsättningar för banan att över- vintra. Men det är inte helt lätt på våra breddgrader att tackla ett lynnigt klimat, där tempera- turen ofta pendlar kring nollstrecket. Ena dagen snöar det, nästa regnar det, efter period med plusgrader fryser det på med islager som följd. Inte för inte kallas våra trakter bland green- keepers för golfbanornas slaskbälte.

Detta var en del av Jannes hörna – maj 2019. Du kan läsa hela genom att klicka på länken här nedan!

Publicerad: 31 maj, 2019

Följ oss på Instagram @hammarogk