Banrekord

Banrekordet från vit tee på Hammarö GK är 68 slag och innehas av Adam Elfstrand.

Medlemssida

Under "Medlemssida" hittar du allt som rör olika kategorier golfare, t.ex. tävlingar, nyheter och aktiviteter.

Läs mer om vår omgivning

Vår bana

Efter att en av Sveriges mest erkända och flitigaste banarkitekter, Sune Linde, följde färdigställandet av sitt verk, öppnade Hammarö golfbana sina 18 hål för spel 1991.

Banan är en omväxlande, lätt kuperad skogs- och parkbana med par 71 där framförallt de första 13 hålen kantas av vacker värmländsk tallskog. Förutom tallarna karaktäriseras banan av en handfull platågreener som kan ge riktigt intressanta lägen. Utmärkande för banan är också den i jämförelse tidiga säsongstarten tack vare närheten till Vänern.

2005 färdigställdes intill klubbhusområdet en korthålsbana med åtta spännande hål med längder från 45 till 95 meter. Korthålsbanan, som har en utmärkt kvalitét, är ett passande tidsfördriv i väntan på sin starttid eller för att finslipa precisionen på inspelen.

I juni 2006 öppnades fyra ombyggda tees och det var premiär för hål 18 som ett par 4-hål. Avslutningshålet är därmed en ganska lång (360/320 m från gul/röd tee) utmaning med ett spännande inspel över vattnet.

På alla hål finns sprinklerlock med avstånd till både framkant och centrum av greenen. Banguiden, som finns att köpa i receptionen, ger dessutom användbara avstånd till och från olika hinder och naturliga objekt samt onduleringsbilder och mått på greenområdena.

Varmt välkomna!